3 investicione mogućnosti koje ne biste želeli da propustite u 2019

Uskoro je nova godina, vreme je da započnete razmatranje novih mogućnosti za investiranje. Da li tražite način da diverzifikujete svoj finansijski portfolio i počnete pametnije da investirate? Ako je to slučaj, plemeniti metali su odlična opcija za istraživanje. Sjajna vest je što možete birati između mnogih opcija, poput srebrnjaka i nakita. Što se tiče ulaganja u zlato, razmotrite zlatne poluge.

Mnogo je prednosti kupovine i srebra i zlata. Prvo, omogućavaju vam održavanje finansijske valute izvan papirnog novca. Ovi metali vam takođe omogućavaju da se ne morate oslanjati samo na tradicionalne mogućnosti penzionisanja.

Za početak saznajte više o tome zašto je ulaganje u plemenite metale tako korisno. Zatim razmislite u koju vrstu srebra ili zlata želite da investirate, na primer u srebrne novčiće ili zlatne poluge.

Da li je srebro pametna investicija u 2019?

Pojednostavljeno, srebro je iz mnogih razloga odlična opcija za investiranje u 2019. godini. Prvo, srebro vam omogućava da se oslobodite vezanja svog teško stečenog novca na berzi. Svi smo iskusili ili saznali o prošlim krahovima berzi i razaranjima koja su oni prouzrokovali, posebno za one koji su blizu starosne granice za penzionisanje.

Zatim uzmite u obzir da srebro proizvode kovnice novca širom sveta i prihvataju ga kao monetarnu valutu. Ima opipljivu, stvarnu vrednost, za razliku od drugih vrsta investicija. To je nešto zbog čega se možete osećati dobro na kraju dana. Pored toga, srebro je i dalje zadržavalo svoju vrednost tokom vremena, u obliku srebrnih novčića i više.

Na kraju, iako je srebro globalno traženo zbog njegove upotrebe u tehnološkom polju, kao i u industriji solarne energije i srebrnog nakita, trenutno je i dalje podcenjeno. U stvari, možete početi da ulažete u srebro za manje od 20 dolara po unci. Ako je ikada bilo idealno vreme za investiranje u srebrne kovanice, poluge ili druge oblike plemenitog metala, sada je to.

Da li je zlato dobra investicija u Novoj godini?

Dalje, hajde da razmotrimo da li je zlato pametna prilika za investiranje kao i srebro. Slično srebrnim novčićima i polugama, različiti oblici zlata takođe su uspeli da održe vrednost tokom vremena. Takođe ga pažljivo prate banke širom sveta, a finansijski instituti nastavljaju da ulažu u plemeniti metal. Pored toga, zlato proizvode vladine kovnice novca, osiguravajući njegovu autentičnost i vrednost.

Na kraju, ulaganje u zlato je ono na koje možete računati. Kupovinom zlata osiguravate da ulažete u oblik bogatstva koji je opšteprihvaćen. Takođe ulažete u nešto sa ograničenom ponudom koju nije lako falsifikovati. Da ne spominjem, zlato vam omogućava da investirate u oblik koji vam odgovara, slično srebru. Možete se odlučiti za zlatne i srebrne novčiće, nakit ili mnoge druge opcije.

# 1. Srebrni novčići

Sad kad znamo da je ulaganje u srebro i zlato pametna ideja u 2019. godini, istražimo neke specifične vrste mogućnosti ulaganja. Prvo: srebrni novčići. Srebrni novčići su odlično mesto za početak ulaganja u srebro, jer su uglavnom pristupačni i postoji mnogo različitih vrsta koje treba razmotriti.

Investitori mogu odjednom početi da kupuju onoliko srebrnih novčića koliko god žele. Kovnice novca su izrađivale srebrne novčiće u nizu kolekcija, na primer od srebrnog orla, srebrnog javorovog lista i srebrne kovanice Perth Mint.

Ovi novčići su strogo kovani u nadležnosti nacionalne vlade. To znači da su oblik zakonskog sredstva plaćanja u toj zemlji. Postoji niz srebrnih novčića koji se izdaju godišnje, kao i onih koji su neverovatno retki.

Da biste započeli ulaganje u srebrne novčiće, istražite našu raznoliku kolekciju na mreži. Ako imate nedoumica ili pitanja, ne ustručavajte se da kontaktirate naš tim za korisničku podršku. Rado će vam osigurati da pronađete tačno srebrne novčiće koje tražite, kao i odgovoriti na bilo koje vaše pitanje.

# 2. Zlatne poluge

Zlatne poluge su još jedna pametna prilika za ulaganje u 2019. Kao i srebrni novčići, zlatne poluge dolaze u raznim veličinama i vrstama. Zapravo, veličine mogu biti od samo 1 grama do 400 unci. Ovo osigurava da možete da kupite zlatnu polugu tačne veličine koja vas zanima.

Važno je napomenuti da kada ulažete u zlatne poluge, ulažete u sadržaj zlata u predmetu, a ne u kolektivnu vrednost predmeta. Investitori često nalaze zlatne poluge pogodne za skladištenje, jer ih je lako složiti.

Možda se pitate koliko je koštala kupovina zlatne poluge. Cena poluge će varirati u zavisnosti od trenutne spot cene zlata. Pored toga, mesto kovanja zlatnih poluga takođe će uticati na njihovu cenu. Na kraju, čistoća zlata sama po sebi pomaže u određivanju cene poluge.

Na kraju, zlatne poluge omogućavaju ljudima da diverzifikuju svoj finansijski portfolio.

# 3. Srebrni i zlatni nakit

Kada razmišljate o ulaganju u plemenite metale, možda niste razmišljali o zlatnom ili srebrnom nakitu. Istražimo zašto su ovo dobre opcije u 2019. godini.

Prvo, nakit služi ne samo kao prilika za investiranje već i kao praktična i korisna kupovina. Nije puno ulaganja koje vam omogućavaju da ih svakodnevno koristite poput zlatne ili srebrne ogrlice! Pored toga, ove predmete je lako preneti tokom putovanja, kretanja ili prelaska granice.

Kao i druge vrste ulaganja u srebro i zlato, i ovde postoji veliki izbor vrsta nakita. To investitorima omogućava slobodu da odaberu komade koje najviše vole ili koji imaju sentimentalnu vrednost za njih.

Započnite ulagati pametnije 2019. godine sa srebrom i zlatom

I zlato i srebro mogu igrati dragocenu ulogu u vašem finansijskom portfoliu. Ako tražite sigurniji način za investiranje ove godine, preporučujemo vam da uzmete u obzir ove plemenite metale. Bez obzira da li se odlučite za početak srebrnih novčića, zlatnih poluga ili nakita, pametno ćete diverzifikovati svoje finansije i postaviti se za sigurniju finansijsku budućnost ako berza ponovo padne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *