Kako ulaganje u Investiciono srebro može pomoći u ublažavanju finansijske nesigurnosti

5 stvari koje treba da znate o krizi u snabdevanju srebrom i o tome kako srebrne poluge mogu biti odgovor

Pametni investitori već dugi niz godina diverzifikuju svoje finansijske portfelje zlatnim i srebrnim proizvodima, poput zlatnika, srebrnih poluga i kolekcionarskog nakita.

Nekoliko ubedljivih blagodati ulaganja novca u plemenite metale uključuju održavanje finansijske valute izvan papirnog novca i ne mora se oslanjati samo na tradicionalne mogućnosti penzionisanja kao što je 401 ks. Vreme je da počnemo da ulažemo u plemenite metale, poput srebrnih poluga ili novčića, sada je. To je zbog toga što je jedan od najtraženijih plemenitih metala u koji se investira, srebro, sada u oskudici.

Zbog velike potražnje za srebrom širom sveta i sve manje ponude, cene srebra mogu početi dramatično da rastu. Istražujemo činjenice koje treba da znate o kršenju zaliha srebra i nudimo vam uvid u to šta možete da pripremite. Uronimo!

# 1. Zašto srebro dolazi u tako kratke zalihe?

Prvo, važno je razumeti odakle potiču srebrni proizvodi, poput srebrnih poluga i kovanog novca, i zašto plemeniti metal tako nedostaje. Srebro se kopa u mnogim zemljama sveta, uključujući Meksiko, Peru, Čile, Kanadu i SAD Iako se kaže da ove zemlje imaju najveće nalazište srebra na svetu, postoji oko 50-53 druge zemlje u kojima je srebro pronađeno, kao dobro.

Srebro se najčešće nalazi u kombinaciji sa mnogim drugim vrstama minerala, a ne samo po sebi. To znači da je postupak vađenja srebra vrlo radno intenzivan i često skup,  jer mora biti pravilno odvojen od ostalih minerala i metala.

U pogledu nestanka zaliha srebra, ovo je zbog činjenice da srebro koristimo u širokom spektru proizvoda, od naše elektronike do nakita i kolekcionarstva, poput srebrnih poluga.

Ostali uobičajeni proizvodi izrađeni od srebra uključuju srebrni pribor, baterije, opremu za medicinske uređaje i mnoge druge. Globalna potrošnja srebra je toliko velika da Američka geološka služba (USGS) predviđa da je srebro možda prvi element koji je izumro.

Na kraju, ovaj scenario ponude i potražnje znači da je sada trenutak da investitori kupuju proizvode poput srebrnih poluga, kovanog novca i kolekcionarskih predmeta kako bi iskoristili niže cene srebra pre nego što nebu polete u nebo.

# 2. Postoje li još neki dragoceni metali zbog kojih bismo trebali biti zabrinuti?

Trenutno je srebro plemeniti metal koji je u najvećem riziku da izumre zbog sve veće potražnje i sve manje ponude. Iako su drugi metali, poput zlata i platine, takođe pametne mogućnosti za investiranje, oni nisu u toliko velikom riziku da izumru.

Za investitore koje osim srebra zanimaju i drugi plemeniti metali, zlato je odlično mesto za početak. Zlato je vremenom uspelo da održi vrednost, slično srebru. Zlato takođe ima dodatnu prednost što ga banke i finansijske institucije širom sveta pažljivo prate, jer je globalno prihvaćeno kao valuta.

Pored toga, zlato proizvode vladine kovnice novca, osiguravajući njegovu autentičnost i vrednost. Istražite 20 razloga za kupovinu zlata danas kao investiciju da biste saznali više o ovom

# 3. Koji ekonomski faktori utiču na cenu i ponudu srebra?

Mnogo je faktora koji doprinose nestašici srebra i koji diktiraju nestabilnu cenu srebra. Prvo i najvažnije, vrsta ekonomskog tržišta značajno će uticati na cenu srebra i proizvoda od srebra kao što su srebrne poluge i kovanice. Istorijski gledano, tokom bikovog tržišta cena srebra će obično porasti više od cene zlata.

Investitori takođe mogu da sagledaju snagu američkog dolara da izmeri cenu srebra. Generalno, kada je dolar jak, cena srebra ima tendenciju da opada, a kada američki dolar oslabi, cena srebra raste. Cena srebra pada brže od zlata, ali takođe raste i brže. Stoga ćete možda videti kako vaše ulaganje u srebro raste mnogo brže nego u zlato.

Proučavanje istorijskih trendova cena često može pomoći osvetljavanju investitora da shvate kako cena srebra oscilira i kako ponuda i potražnja direktno utiču na cenu plemenitog metala. 1980. srebro je postiglo nove rekordne cene na osnovu brze potrošačke inflacije. U januaru 1980. srebro je poraslo na 35 USD / oz. od 19 USD / oz. novembra 1979. dok je zlato steklo nekoliko stotina dolara.

# 4. Kako se možete pripremiti za sve manju zalihu srebra?

Najbolji način da se pripremite za sve manju zalihu srebra je korišćenje današnjih nižih cena srebra. Kako se srebro sve više koristi u raznim proizvodima širom sveta, potražnja za plemenitim metalom će se samo povećavati. Trenutno je moguće ulagati u proizvode kao što su srebrne poluge, novčići, kolekcionarstvo i nakit po pristupačnim cenama, ali to neće uvek biti slučaj.

Važno je odrediti koja vrsta srebrnih proizvoda najbolje odgovara vašem načinu života i potrebama, a zatim započeti kupovinu za njih u skladu s tim. Na primer, mnogi početnici investitori više vole srebrne poluge jer ih je lako složiti i zato ih je pogodnije skladištiti od ostalih vrsta srebrnih proizvoda.

# 5. Koje su prednosti ulaganja u srebrne poluge?

Kao što smo gore pomenuli, srebrne poluge su popularan izbor za ulaganje među mnogim investitorima. Ulaganje u srebrne poluge ima brojne prednosti, od njihove lakoće čuvanja do činjenice da su vremenom nastavili da drže na vrednosti, iz godine u godinu.

U nastavku istražite nekoliko drugih prednosti ulaganja u srebrne poluge:

  • Na raspolaganju su vam razne veličine, od 1g do 1kg.
  • Kupujte u skladu sa svojim dizajnerskim preferencama, bilo da više volite delimične srebrne poluge ili ručno prelivene poluge.
  • Možete početi da ulažete u srebrne poluge već za 20 dolara.

Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako započeti ulaganje u ovaj uzbudljivi srebrni proizvod, obratite se našem stručnom timu za korisničku podršku koji će vam rado pomoći.

Ulaganje u srebro sada je pametna investicija

Iako je srebro i dalje u velikoj potražnji na globalnom nivou zbog njegove upotrebe u tehnološkom polju, kao i industrije solarne energije i mnogih drugih, trenutno je to podcenjeno. U stvari, možete početi da ulažete u srebrne proizvode kao što su srebrne poluge, jer je cena veoma pristupačna.

Ulaganje u srebrne proizvode ima izuzetan broj prednosti. Iako ne vraća dividende, poznato je da srebro dugoročno prati inflaciju. Ako štedite za penziju, pozicija od 10 do 20% u srebru ostaće stabilna zbog pada tržišta i visoke inflacije.

Pored toga, postoji mnogo uzbudljivih srebrnih proizvoda na osnovu vaših ličnih preferencija. U kompaniji Silver Space d.o.o. imamo veliki izbor srebrnih poluga . Počnite da istražujete svoje mogućnosti ulaganja već danas na mreži. Radujemo se što ćemo vam pomoći!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *